sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Tokoilua ja tuoksujen huumaa

Tokoilua. Perjantain toko-harjoituksen teemoina olivat pienet siirtymiset ja käännökset seuraamisessa sekä liikkeestä seisominen. Seuraamisessa opettelussa olimme/olemme jumiutuneet vaiheeseen, jossa Ramo perusasennon jälkeen siirtyy 2-5 askelta seuraamispaikassa eteenpäin uuteen perusasentoon. Olemme harjoitelleet seuraamista sisällä perusasento, siirtyminen eteenpäin, perusasento -toistoilla ja ulkona siten, että kuljen takaperin ja annan Ramon ensin seurata minua vapaasti vasemmalla puolellani. Palkkaan katsekontaktista, iloisesta asenteesta, seuraamisen kannalta mielestäni oikeasta paikasta. Perjantain seuraamisharjoitteissa teimme seuraamisen käännökset oikealle ja vasemmalle lyhyen, 4-6 askelta, seuruun jälkeen. Ramo kääntyi hyvin, jos itse suoritin käännökset oikealla tavalla. Käännökset ovat sen verran vaativa liike, että niitä minun on syytä harjoitella myös ilman Ramoa, jotta oma askeltekniikka painuu edes jollain tavalla selkäytimeen.

Kokeilimme ensimmäistä kertaa pieniä sivuttaissuuntaisia siirtymisiä. Ramo tarjosi oikeanlaisen suorituksen, jos maltoin pitää omat liikkeeni riittävän pieninä ja hitaina. Eteen ja taakse siirtymisiä olimme aikaisemmin muutamia kertoja harjoitelleet. Eteen siirtyminen menee ongelmitta, mutta taakse siirtymisessä tulee helposti hätäilyä, mikä todennäköisesti johtuu siitä, että takaosan hallinta ei ole vielä riittävän hyvää ja olen yrittänyt tehdä liikkeen liian nopeasti. Pieniä siirtymisiä harjoittelemme jatkossakin silloin tällöin, harjoitusten pääpaino on kuitenkin seuraamisessa ja sen jälkeen kulmatyöskentelyssä. Joissa molemmissa totisesti riittää työtä. Perjantaina kohtuudella sujuneet harjoitukset antoivat kuitenkin uskoa tekemiseen, joten vielä ei heitetä pyyhettä kehään.

Perjantaina viimeisenä harjoitteena oli liikkeestä seisominen. Tässä harjoitteessa haettiin nopeaa pysähtymistä vihjeestä. Teimme harjoitteen siten, että kävellä tepsuttelin hitaasti eteen, taakse ja sivusuunnassa Ramon seuratessa vapaasti vierellä, stå-käsky, jos Ramo pysähtyi kuin seinää, lensi palkaksi lihapulla. Ahne perro-poika oli tietysti heti juonessa mukana, jos pysähdyn lihapullat lentää ... eli muutaman toiston jälkeen minulla oli myös itsestään pysähtyvä perro:)

Tuoksujen huumaa. Lauantaina saimme lenkkiseuraa kolmesta koiraneideistä. Ramon iloiseksi yllätyksesi joukosta löytyi yksi aivan valtavan hyvältä tuoksuva nuori koiraneito. Ramolla oli todella vaikeuksia ajatella jotain muuta kuin sitä yhtä ... En tiedä, miten Ramon personal trainer eli Tahvo-kissa on käsitellyt nuorukaisen kanssa noita seksuaaliasioita, mutta ehkä jotain voisi vielä täsmentää. Ramon käytös tuoksuneitiä kohtaan lähenteli ahdistelua, joten katsoin parhaaksi puuttua moiseen käytökseen. Osa matkasta mentiin sitten mamman vieressä tylsästi hihnassa. Tosin tehtiin me siinä samalla juoksu-harjoitusta, mikä onneksi sujuikin oikein mallikkaasti. Seurueeseen kuului myös aikuiseen ikään ehtinyt chihuahua-neiti, joka oli sitä mieltä, että tuollaiset karvaiset pojanklopit saavat pysyä hänestä säädyllisen etäisyyden päässä. Ramolta löytyi sen verran käytöstapoja, että neidin napakat poistumiskehoitukset otettiin vakavasti. Muutamaan otteeseen piti käydä pyytämässä lähestymislupaa perro-lambadan kera, mutta kun lupaa ei tullut, asia tuli selväksi.

"Mut mul on komian pojan henki. Ja mulle maailma on renki."

Lauri Tähkä ja Elonkerjuu yhtyeen kappaleesta Maailma on renki



Ei kommentteja: