keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Tervakosken matka ja edistystä pujottelussa

Sunnuntaina 30.8. lähdin Ramon kanssa Annukan ja suursnautseri Napin seuraksi Tervakosken pallokentällä pidettyyn koiranäyttelyyn. Päivän hengailu näyttelyalueella oli taas vaihteeksi hyvää harjoitusta Ramolle, joka käyttäytyikin mallikkaasti sekä automatkoilla että näyttelyalueella. Aurinkoisen ja mukavan päivän kruunasi Napin loistava menestys kehässä, Onnea vielä Napille ja Annukalle hienosta näyttelymenestyksestä! Kamera oli tietysti taas kotona, joten kuvat jäivät ottamatta ;)


Agilityn osalta ei pysytty etukäteen kalenteriin rustaamassani harjoitussuunnitelmassa, syynä työkiireet, jotka haittaavat harmittavasti harrastamista. Viime viikon sunnuntai-iltana saatiin Eeva "coachaamaan" meidän pujottelutreeniä. Parissa toistossa Ramo teki yllättäen kummallisen pysähdyksen kesken pujottelun. Pysähdys tuli ensimmäisen kerran toistossa, jossa Ramo varasti kepeille ja annoin "kepit" käskyn Ramon jo pujotellessa. Mietittiin johtuiko epävarmuus varastamistilanteesta vai siitä, että toimin jotenkin eri tavalla kuin omatoimitreenissä? Viime sunnuntain kaltainen pysähdys toistui tiistain omatoimitreenissä yhdessä toistossa. Pysähdys tuli toistossa, jossa jäin paikalleni seisomaan lähetettyäni Ramon kepeille ja lähdin liikkeelle, kun Ramo oli toisen ja kolmannen kepin välissä. Ramo pysähtyi juuri siinä kohtaa, kun lähdin liikkeelle, otti kontaktin ja jatkoi pujottelua "kepit" käskystä. Olen ennenkin jäänyt kepeille lähetyksen jälkeen paikalleni seisomaan ja lähtenyt liikkeelle Ramon pujotellessa, joten tilanteessa ei pitänyt olla mitään kummallista. Tein seuraavan toiston siten, että lähdin liikkeelle heti kepeille lähetyksestä, ok. Seuraavassa taas lähetin Ramo kepeille ja lähdin liikkeelle Ramon pujotellessa, ok, ei pysähdystä.


Viime sunnuntain treenissä kokeiltiin myös ensimmäisen kerran 6 kepin pujottelua ilman verkkoja. Eeva oli palkkaamassa ja tehtiin kolme onnistunutta toistoa, joissa lähetykset lyhyestä etäisyydestä lähes suoraan kepeille. Tiistain omatoimitreenissä tein verkkokeppien jälkeen neljä toistoa ilman verkkoja. Lähetin kepeille samoista paikoista kuin sunnuntainakin eli en lisännyt etäisyyttä tai kulmia. Lelupalkka odotti maassa keppien lopussa. Kaikki onnistuneita toistoja, mutta mielestäni pujottelunopeus ei ollut aivan sunnuntain tasoa.

Keskiviikon agilitytreeneissä harjoittelimme radalla ohjaustekniikoista persjättöä ja pakkovalssia. Persjätön ohjauksen onnistumiseen vaikutti omasta mielestäni se, että ohjausta käytettiin kahden putken välillä ja Ramohan menee putkeen ilman ohjaustakin :) Ramon ohjaaminen putkesta pakkovalssilla muurille olikin sitten huomattavasti haastavampi kohta. Putkesta täysillä ulos ampuvalle Ramolle piti merkki olla tasan tarkkaan oikeaan aikaan oikeassa kohdassa tai se tuli muurin yli väärältä puolelta taikka veti ohi. Muutaman yrityksen ja erehdyksen jälkeen oikea tekniikka löytyi ja matka radalla jatkui.

Torstai-iltana saatiin vieraita, minkä seurauksena treenailu jäi ainoastaan iltalenkin päätteeksi tehtyyn toko-liikkeiden harjoitteluun. Tein jäävistä liikkeistä seisomista ja istumista, luoksetuloa noin 5 ja 10 metristä ja seuruuta suunnanmuutoksilla. Jäävät toimivat nyt hyvin ja teinkin vain kolme toistoa kummastakin, koska halusin välttää epäonnistumiset. Luoksetulossa eteentulo oli noin 5 metristä hyvä, mutta 10 metristä oli lähellä törmätä (ei onneksi kiivennyt oravaksi). Seuruussa olin tyytyväinen suunnanmuutoksiin, mutta suorilla osuuksilla irtosi liikaa sivusuunnassa. Harjoituksen päätteeksi kokeilin ensimmäisen kerran asennonvaihdosten käskytystä ulkona noin metrin etäisyydeltä. Tein kolme istumaannousemistoistoa. Kaikki onnistuneita, mutta tuurilla, ei osaamisella.

Ei kommentteja: