keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Lepoa ja keppi- sekä kontaktitreenausta

Sunnuntaisen koepäivän jälkeen Ramolla oli maanantaina täydellinen lepopäivää lähinnä omista työkuvioistani johtuen. Maanantaina käytiin työpäivän päätteeksi pitkällä metsälenkillä ja ilta köllöteltiin sohvalla. Tiistaina käytiin ensin metsälenkeillä ja sen jälkeen tokoiltiin ja tehtiin esineruutu. Tokoilun osalta tein jääviä liikkeitä korkeassa vireessä ja meno oli sen mukaista. Seuraaminen oli siinä ja tässä, mutta liikkeet olivat säpäköitä. Lisäksi tein pari luoksetulon vauhtiharjoitusta. Tokoilusta siirryttiin pienen taukolenkin jälkeen ennen sitä tekemääni esineruutuun. Ruudussa oli kolme esinettä, vanha nahkahansikas (Ramon lemppari), muovinen taikinalasta ja Mag-Lite Mini taskulamppu. Ramo toi kaikki kolme esinettä vauhdilla, mutta luovutukset olivat taas sellaisia hätäisiä sylkäisyjä, vaikka yritin rauhoittaa luovutustilanteen. Esineiden etsiminen on ilmeisesti kuitenkin Ramon mielestä, se juttu, ja niiden luovuttaminen vain "välttämätön" paha, jolla lunastaa luvan uuteen etsintään. Tiistai-iltana harjoiteltiin vielä telkkarin tuijottamisen lomassa kopin ottamista. Se on jostain syystä Ramolle ihan käsittämättömän vaikeaa. No, en ole itsekään mikään pallon käsittelyn mestari, joten sovitaan tuossa asiassa hyvin yhteen, koira ja minä. Aina kopin saadessaan, mitä ei siis tapahtunut kovin montaa kertaa, Ramo intoutui "vatkaamaan" oikein kunnon perrolambadat. Tahvo-kissa katseli "iltapesunsa" lomassa touhuamme todella kiinostuneena ja päätti yllättäen osallistua ilonpitoon nappaamalla pallon ilmasta Ramon kirsun edestä. Ramo ja minä jäätiin molemmat hölmistyneenä katsomaan Tahvon esitystä. Pallo liikkui taitavasti kissan etu- ja takakäpälissä ympäri olohuonetta, varsinainen Ronaldo!

Tänään käytiin tekemässä keppi- ja kontaktitreeni. Aloitin verkkokepeillä (verkot alussa ja lopussa). Tehtiin kaksi neljän toiston sarjaa. Vaihtelin lähetysetäisyyttä ja -kulmia. Kahdessa toistossa lähetin Ramon kepeille avokulmasta. Tällä kertaa Ramon pujotteluun ei tullut minkäänlaisia hidastuksia, vaikka lähdin liikkeelle Ramon pujotellessa. Yhdessä toistossa Ramo teki aloitusvirheen. Meni sisään toisesta välistä, tuli ulos ja lähti uudestaan oikeasta välistä! Aika käsittämätön veto, en ehtinyt (tajunnut) tehdä yhtään mitään, kun Ramo oli jo pujotellut kepit loppuun. Kahden toistosarjan jälkeen tehtiin lyhyt rauhoittumislenkki ja kävin poistamassa verkot. Tehtiin neljä toistoa. Lähetykset kaikissa lähes kohtisuoraan kepeille, mutta kahdessa viimeisessä kasvatin hieman etäisyyttä. Kaikki onnistuneita toistoja ja hyvällä vauhdilla. Keppien lisäksi tehtiin Eevan kontakti-härpäkkeellä kuusi toistoa alasmenon kontaktia. Vapautin neljässsä ensimmäisessä toistossa Ramon melkein saman tein, mutta kahdessa viimeisessä laskin hitaasti kolmeen ennenkuin vapautin. Ramo meni kaikissa toistoissa vauhdilla alas, pysähtyi säpäkästi markkerille, mutta kolmessa toistossa taas toinen takajalka liukui pois kontaktilta.

Illalla kaivoin pitkästä aikaa noutokapulan esiin. Kerrattiin ensin muutamalla toistolla noutokapulan nostoa, sen jälkeen neljä toistoa nostoa luovutusasentoon ja loppuksi kolme toistoa nouto luovutusasentoon. Ilmeisesti tauko on ollut tässä asiassa hyväksi, koska nyt ei pureskellut kapulaa ja luovutus oli huomattavasti rauhallisempi kuin aikaisemmin. Enpä taidakaan ottaa taas vähään aikaan kapulaa esille, jos pitkät tauot kerran parantavat suoritusta:)

Ei kommentteja: