sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Sosiaalistamispäivä ja treenailua

Lauantaina Ramolla oli varsinainen sosiaalistamis- ja kyläilypäivä. Päivän ohjelmaan kuului Metsämäen raviradalla järjestetty Match Show, hengailua poniraveissa ja kyläilyä minun koirattomien kavereiden luona. Match Showssa osallistuttiin isojen koirien luokkaan. Pariarvostelusta tuloksena punainen nauha, mutta punaisten ns.kilpailuluokassa emme sitten enää sijoittuneet. Ramo käyttäytyi kehässä kokeneen näyttelykoiran tavoin, jos ei oteta lukuun tuomarille hampaiden katsomisen jälkeen annettua mojovaa pusua, josta tuomarina toiminut vanhempi herramies ei tainnut hirmuisesti tykätä :)

Kehässsä pyörimisen jälkeen käytiin munkkikahvilla ja seurattiin poniravien lähtöjä. Aivan hengailuksi päivä ei sentään mennyt, vaan päätin hyödyntää kunnon häiriöt harjoitusmielessä. Valitsin harjoituspaikaksi alueen, jossa meidän toisella sivulla oli kavioura, toisella pyöröheinäpaaleissa peuhaavat lapset ja suoraan edessä näyttelykehät koirineen ja ihmisineen. Aloitin paikallamakuulla. Jätin Ramon siten, että sillä oli rintamasuunta näyttelykehiin ja etenin kolmenkymmenen askeleen päähän. Tehtiin kahden minuutin paikallamakuu ilman välipalkkausta, mutta pari kertaa jouduin huomauttamaan kontaktin herpaantumisesta. Seuruuta päätin ensin kokeilla lelupalkalla, mutta tuloksena oli eteen poikittavaa seuruuta. Lyhyen tauon jälkeen tein uudestaan namipalkalla, palkaten oikeasta seuruupaikasta ja kontaktista. Lisäksi tehtiin jäävistä liikkeistä maahanmenoa ja istumista, kolme toistoa kummastakin. Harjoituksen ehdottomasti parasta antia oli häiriöiden alla tekeminen. Näitä pitäisi vaan tehdä vielä paljon enemmän.

Kyläilyt, Match Showsta ja ravitunnelmasta jo hieman väsähtänyt, perropoika otti pääasiassa levon kannalta. Molemmissa kyläpaikoissa piti kuitenkin ensin tervehtiä ihmiset perrolambada esityksen kera ja molemmissa paikoissa tanssiesitystä äänekkäästi ihastelleet emännät saivat mojovat pusut nenänpäähän. Illan toisessa kyläpaikassa Ramo pyysi kohteliaasti lattialla olevaa täytettyä majavaa pieneen leikkiin, mutta kun rouva tai herra majava ei tehnyt elettäkään, se sai varovaisen pusun nenänpäähän ja Ramo siirtyi emännän perässä keittiöön ... herkut taisivat sentään jäädä saamatta, minun toimiessa tehokkaasti ilonpilaajana. Yöllä ajettiin kotiin salamoiden välkkeessä, aika hienoa.

Tänään käytiin kahteen otteeseen tekemässä pujottelu- ja kontaktiharjoitukset. Päivällä tehdyssä harjoituksessa tehtiin kepeillä kuusi toistoa, kaikki ok. Lähetykset kepeille molemmista suunnista, lähetykset kepeille siten, että lisäsin hieman etäisyyttä ja kahteen viimeiseen toistoon myös aavistuksen lähetyskulmaa. Kontaktilla tehtiin 3 x 3 toistot. Tein ensimmäiset toistot ilman minkäänlaista hetsaamista tai innostamista, tarkoituksena oli pitää Ramon vire matalana ja tehdä keskittynyt eteneminen markkerille ja vahvistaa vapautus-käskyä. Seuraavissa toistoissa innostin ja kolmannessa mentiin kontaktille lähellä olevan puun kiertämisen kautta. Ramon kontaktit huononivat selvästi vireen noustessa ja viimeisissä toistoissa vauhdilla alas syöksyvä perro liukui pepulleen aivan kontaktin alaosaan. Alkuillasta tehdyssä pujotteluharjoituksessa tehtiin kuusi toistoa samoilla kriteereillä kuin päivälläkin, kaikki ok. Kontaktilla palattiin hieman taaksepäin ja keskityttiin namipalkan avulla tarkkaan tekemiseen. Ramon alasmenot eivät olleet aivan niin vauhdikkaita kuin päivällä tehdyssä harjoituksessa, mutta toisaalta 2 on - 2 off kontaktit olivat parempia, eivätkä takajalat tipahdelleet kontaktilta ja vapautukset onnistuivat paremmin. Vaikka innokas koira tekee säpäkämmin, tässä kohdin pitänee nyt vaan harjoitella tekniikka "selkäytimeen" hieman matalammassa vireessä olevan perropojan kanssa.

Ei kommentteja: