perjantai 11. syyskuuta 2009

Harjoiteltiin kontaktia ja lyhyitä ratapätkiä

Tällä viikolla ei ollut ohjattua agilityharjoitusta, mutta torstai-iltana käytiin kentällä harjoittelemassa alasmenokontaktia ja kahden edellisen harjoituskerran ratapätkiä omatoimisesti. Aloitettiin alasmenokontakti-harjoituksella pentupuomilla. Tein alkuun neljä toistoa, joissa "hipi,hipi"-käskyllä alas markkerille, naksu etutassujen kosketuksesta maahan, namipalkka ja vapautus. Seuraavissa neljässä toistossa muutoin samat jutut, mutta vapautin vasta kun olin laskenut hitaasti kolmeen. Onnistumiset tulivat tuurilla ja selvää on, että kontaktien suoritusvarmuuden saavuttamiseksi tullaan tarvitsemaan todella monta toistoa ja työtuntia.


Kontakteilta siirryttiin pienen tuumaustauon jälkeen radan alkuosaan, joka muodostui neljästä hyppyesteestä ja putkesta. Tein aluksi lähtöluvan odotusharjoitteita, koska myös se on yksi meidän monista heikoista ja harjoitusta vaativista kohdista. Lisäksi päätin pätkiä ratapätkän vielä osiin, koska tällä kertaa ei ollut osaavia silmiä kommentoimassa tekemisiäni ja arvelin näin toimien saavani oman ohjaamiseni paremmin kasaan. Ensin siis kaksi toistoa, jossa edettiin ainoastaan toiselle hyppyesteelle, ok. Kolmannessa toistossa edettiin kaikki neljä hyppyestettä. Tässä ohjaukseni kolmannelta esteeltä neljännelle oli huitaisu, eikä ohjaus, ja kaiken lisäksi sekin tuli myöhässä, joten Ramo kurvasi esteelle todella omituisesta kulmasta, koska jäi ihmettelemään huitomistani. Neljännessä toistossa sain ohjauksen kasaan ja ajoituksen kohdalleen, ok. Viidenteen toistoon uskaltauduin lisäämään hyppyesteiden jälkeen valssauksen putkelle. Sain Ramon esteiltä putkee, mutta myöhästyin valssauksessa, minkä seurauksena Ramo teki yhden ylimääräisen pyörähdyksen ennen putkeen syöksymistä. Kuudennessa toistossa ohjaus ja valssin ajoitus pysyivät kasassa, Ramo esteiltä putkeen ok.


Tauon jälkeen siirryttiin radan loppuosuudelle, jossa oli tavoitteena edetä pituusesteeltä putkeen, persjätöllä toiseen putkeen, josta pakkovalssilla muurille ja siitä putkeen. Tein taas pätkissä. Aloitin kertaamalla pakkovalssin ohjausta muurille. Tein kaksi toistoa ohjaten Ramon toisen putken ulostulon luota pakkovalssilla muurille, ok. Kolmannessa ja neljännessä toistossa lähetin Ramon toiseen putkeen, josta pakkovalssilla muurille ja putkeen. Kolmannessa toistossa etenin ohjaamaan liian pitkälle, minkä seurauksena Ramo "ampui" muurin yli väärältä puolelta. Neljännessä toistossa olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja homma toimi. Viidenteen toistoon otin mukaan molemmat peräkkäiset putket. Lähetin Ramon pituusesteen edestä putkeen, josta persjätöllä toiseen putkeen, siitä pakkovalssilla muurille ja putkeen, ok. Kuudennessa toistossa otin mukaan pituusesteen. Agilityä suoritus ei takuulla muistuttanut, mutta selvittiin tuurilla loppuun asti. Pysähdyin ihan vaan sekunniksi Ramon mennessä persjätöstä toiseen putkeen ja sen johdosta jouduin sitten rynnimään muurille pakkovalssaukseen, joka olikin ohjauksena aivan kammottava, mutta tuurilla Ramo luki huitomiseni oikein. Taas kerran loistava osoitus siitä, että minun ohjattavakseni sopivan agilitykoiran tulisi ilmeisesti liikkua kävelyvauhtia, jotta ehtisin "fudeerata" rauhassa, että mitäs mun tässä taas pitikään tehdä, säälittävää, mutta totta. Ennen kentältä lähtöä tehtiin vielä pari toistoa pujottelua verkkokepeillä, molemmat ok. Saatiin siten ohjaajallekin onnistunut suoritus harjoitusten loppuun:)


Tänään oli tarkoitus tehdä canicross-treeni, mutta työkuviot sotkivat suunnitelmat ja päädyttiin lenkkeilemään pimenevässä syysillassa. Lenkillä tehtiin hyvässä vireessä pieniä seuruupätkiä, liikkeestä istumisia, seisomisia ja maahanmenoja sekä "pujottelukävelyä" ja vauhdikkaita peruutuksia. Kunnollisen otsalampun hankinta taitaa olla pakollinen, jos aiotaan juosta yhä vaan aikaisemmin pimenevinä syysiltoina. Huomenna lauantaina ohjelmassa on muun muassa Metsämäen raviradalla järjestettävä Match Show ja poniravit.

Ei kommentteja: