keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Pikkulauantain riemuja

Piti laittaa otsikoksi pikkulauantain riemuja, kun eräs urbaani koiraton ystäväni tokaisi kuulumisia kysyessään, että "hyvänen aika, kesäinen pikkulauantai ja sinä tohkotat jotain keppejä ja juokset koiran kanssa pisin metsiä" ... Suosittelin hänellekin, ainakin sitä metsässä kirmaamista, "friskaa" kummasti mieltä ja kehoa.

Tänään "aksatettiin" tutuilla teemoilla eli kepit ja lähtöluvan odottaminen. Tein verkkokeppeillä 4 toistoa 3 kertaa. Tein ensimmäisen sarjan meille tutuista etäisyyksistä ja kulmista. Seuraavissa pidensin lähetysmatkaa ja lisäsin aavistuksen kulmia. Ramo haki aloitukset hyvin, mutta en ollut tyytyväinen sen irtoamiseen kepeille. Lähtee kyllä terävästi, mutta ei etene suoraviivaisesti, jos jään paikoilleni tai etenen hitaasti. Pitää tarkistaa tuota lähetystä. Kiitos Eevalle neuvoista.

Kentällä "hinkattiin" lähtöluvan odottamista (säälittävää, mutta ah, niin tärkeää). Hihnassa lähtöpaikkaan, hihna irti ja Ramo odottamaan. Nyt kesti paikoillaan jopa mun käsien heiluttelut ja pomppimiset. Kentän ohi ajanut autoilija tosin hidasti autonsa vauhdin minimiin. Ilmeisesti halusi nähdä kuinka harjoitus, jossa koira istua "nököttää" tuijottaen käsiään heiluttavaa ja pomppivaa "akkaa" päättyy. Ehkä loppu ei vastannut odotuksia, koska kiihdytti, kun palasin palkkaamaan Ramoa. Tein 4 odotusta ja päästin viidennellä hyppy-luvalla radalle. Tuttu rata, hyppy, josta takaakierrolla toiselle hypylle, josta valssaten putkeen, vauhdin himmaus, tiukka käännös ja kiihdytys hypylle. Tein kaksi perättäistä toistoa rataa ja molempiin kunnon vetolelu-leikit. Kolmannen toiston lähdössä Ramo sitten jo varasti, josta tiukka palautus lähtöpaikalle. Tein taas väliin kaksi odotus-harjoitusta ja kolmannesta vapautin radalle. Taas näki hyvin, miten lähtöluvan odottaminen vaikeutuu, kun Ramo kuumenee.

Jäähdyttely-kävely kotiin. Ohjaajan "vesitankkaus", tennareiden vaihto ja yhdessä metsään vapaalle juoksulenkille. Kuntoilun ja iltaruuan jälkeen perro rentoutuu selällään "köllötellen" ja ihan selvästi hymyilee, joo hymyilee se.

Ei kommentteja: