lauantai 31. tammikuuta 2009

Tokoilua

Perjantaina matkattiin tokoryhmän harjoituksiin ATT:n hallille. Harjoitusten teemoina olivat tutustuminen neliökiertoon ja jäävät liikkeet sekä kaukokäskyt. Kaisa selvitti aluksi "idarin" suoritustavan ja ihannesuorituksen.
Tein alkuun muutaman pysähdyksen hitaasti kävellen, ainoastaan yhdellä askeleella irroten ja palkkasin namilla. Suoritukset eivät olleet varmoja ja Ramo tarjosi pari kertaa istumista. Ilmassa oli taas kerran meille tyypillistä sähellyksen makua, jonka seurauksena Ramosta tulee helposti epävarma, tätäkö haluat vai tätä, no päätä jo?
Siirryimme neliölle, jossa otettiin apuohjaajan avustuksella liikkeestä seisominen. Lähtö kulmasta, sivun puolessa välissä stå -käsky, pari askelta, palkka (pallo) maahan, paluu koiran luokse ja vapautus palkalle. Apuohjaaja oli tarpeen, koska ainakin kahdella ensimmäsellä kerralla Ramo olisi aivan varmasti karannut palkalle siinä vaiheessa, kun laskin pallon maahan. Kun palkka oli maassa, niin Ramo odotti rauhallisesti, mutta laskuvaihe oli selvästi kriittinen kohta. Tässäkin harjoitutuokiossa tarjosi pariin otteeseen istumista. Syynä on se, että käskysanojen erottelu ei ole vielä luotettavaa.
Seuraavaksi työstettiin istumista. Taas apuohjaajan kanssa ja lelupalka (pallo) eteen. Nyt tarjosi pariin otteeseen maahan menoa, mutta malttoi paremmin palkan laskutilanteessa. Uskaltauduin kahdella viimeisellä kerralla jopa kiertämään pienen lenkin Ramon takaa. Lyhyt tauko ja liikkeestä maahanmeno. Tässä liikkeessä Ramo reagoi ehdottomasti parhaiten käskyyn ja odotti rauhallisesti palkalle vapautusta, vaikka kiersin takaa. Joten, oli sitten ihan pakko kokeilla, että pysyykö, jos kierrän koko neliön? Malttoi odottaa kiertämiseni ajan rauhallisesti maassa, mutta pomppasi "vieterinä" seisomaan, kun pääsin vierelle. Tein vielä pari kertaa kiertäen pienen lenkin takaa. Nyt malttoi odottaa maassa vapautusta palkalle.
Yhteenvetona jäävistä liikkeistä voi todeta, että asennot ja käskysanojen erottelun saaminen luotettavaksi vaativat vielä paljon työtä. Pitää muistaa jatkossa kiinnittää huomiota myös käskykieleen, äänensävyillä on varmasti vaikutusta käskysanojen erottamiseen toisistaan.
Kaukokäskyjä teema tarkoitti meidän osalta asennonvaihdosten työstämistä lähellä. Aloitettiin sarjavaihdoksella maasta seisomaan ja seisomisesta maahan. Etujalat pysyivät hienosti maassa, mutta takajaloilla välillä pieniä tasapainoa korjaavia liikkeitä. Keskittynyt suoritus ja nopeat asennon vaihdokset. Tein 2 x 6 sarjan. Loppuun kokelin maasta seisomaan nousemista noin puolen metrin etäisyydellä ja vaihdoin palkkaustavan takapalkkaan (namit alustalla). Jätin perusasennosta maahan, irtosin noin puoli metriä ja vapautin palkalle. Maasta seisomaan nousu puhtaasti, mutta ennen takapalkalle irtoamista etujaloilla pieni liike minuun päin. Hyvä harjoitus siinä mielessä, että oivalsin taas jotain uutta liikkeistä. Harjoituksista jäi hyvä mieli ja päätetiin hommat palloleikkiin. Ennen kotimatkaa Ramo pääsi vielä lenkillä irrottelemaan kelpie-tyttö Kiistan kanssa. Kotipihalla autosta nousi uninen perropoika, "täh, ollaaks me jo kotona?"

Ei kommentteja: