sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vappuviikon puuhastelut

Vappuviikko aloitettiin maanantaina BH-kurssin pienryhmän harjoituksilla, torstaina oli vuorossa agilityn ryhmäharjoitus, perjantai eli vappuaatto vietettiin kevättä ihastellen Mejä-harjoituksessa, lauantaina tehtiin kevään ensimmäinen rally-tokon rataharjoitus tämän päiväistä rally-toko kilpailua silmällä pitäen. Vappuviikko oli näin jälkikäteen ajatellen varsinainen suomalaisen työn viikko. Pientä univelkaakin taisi ennen vappuaattoa päästä kertymään, koska vappuaattoillan Mejä-harjoituksesta kotiuduttuani nukahdin saunan ja simalasin jälkeen sohvalle jo ennen yhtätoista.

BH-kurssin harjoitus aloitettiin kuvitteellisella kentälle tulolla ja tuomarille ilmoittautumisella. Tällä kertaa "tuomari" ei saanut perroa syliin, mutta jouduin "auttamaan" Ramoa aika paljon. Ramon mielestä "tuomarille" voisi ihan hyvin antaa pusun nenälle, pomps ja lurps! Seuraamisosiot toimivat omasta mielestäni kohtuullisesti ja Lauran mukaan paikkakin on nyt hyvä. Siltä osin on siis valoa tunnelin päässä, vaikka tarvitaankin vielä paljon treeniä ja taas treeniä. Tottelevaisuusosion liikkeistä harjoittelimme henkilöryhmää, vauhdikasta luoksetuloa ja paikalla makuuta ryhmässä sekä häiriön alla. Ramolla luoksetulon vauhti on ok, enkä usko sen ihan äkkiä hidastuvankaan. Sen sijaan pysähtymistä yritän saada ennakoimaan palkkaamalla vauhdista taakse. Paikalla makuun häiriöharjoittelua emme ole liiemmin tehneet ja se näkyi ryhmäharjoituksessakin. Perro-pojan kaula venyi tuon tuostakin toooodella pitkäksi ja leluja heittelevä "häiriöhenkilö" sai pörrö-perron nousemaan seisomaan. Harjoittelua siis vaan ihan älyttömästi lisää.

Torstain agilityn ryhmäharjoituksessa tehdyllä radalla oli hyppyesteiden ja putken lisäksi myös puomi. Me pätkittiin rata osiin, jotta päästiin tekemään puomi hallitusti. Ohjauskuvioissa sylikäännöksen tekeminen tuotti vaikeuksia, enkä lopultakaan saanut tehtyä ohjausta sujuvasti. Hyvä opetus, erilaisia ohjauksia pitäisi jaksaa harjoitella koko ajan, jotta ne oikeasti oppisi niin, että ne löytyvät radallakin jostain selkäytimestä. Ramon irtoamiseen esteille (tarvittiin radan lopussa) olin enemmän kuin tyytyväinen, koska sen eteen on tehty töitä. Ai, niin ja aloituksissa ei varastamisia.

Perjantai-iltana tehtiin kevään ensimmäinen Mejä-harjoitus. Ramolla hieman koejälkeä lyhempi jälki kahdella 90 kulmalla (makaukset kulmissa). Jälki oli noin 24 tuntia vanha ja kulki helppokulkuisessa osoittain sammaleisessa maastossa. Ramo lähti jäljelle hieman malttamattomana, mutta huomioi alkumakauksen mielestäni riittävän hyvin, vaikka ei siinä pitkää tovia viihtynytkään. Ensimmäisen suoran Ramo jäljesti matalalla nenällä hieman jäljen sivussa. Syynä saattoi olla sivutuuli, joten en ole tuosta mitenkään huolissani, koska etenimme kuitenkin tarkasti ensimmäiseen kulmaan ja makaukselle. Makauksen merkkaus oli vähän turhan hätäinen ja Ramolla oli selvästi kiire jäljelle. Jäljestys jatkui suhteellisen matalalla nenällä. Välillä Ramo teki muutaman metrin sivuttaissuuntaisia tarkistuksia, mutta palasi jäljelle. Toiselta kulmalta ja makaukselta tuli totaalinen hukka. Lopun suoran osuuden jäljesti tarkasti ja suhteellisen tiiviisti jäljen päällä aina kaadolle asti. Seuraavissa harjoituksissa paneudutaan kulmien itsenäiseen ja tarkkaan suorittamiseen. Jollain keinolla pitää myös onnistua tekemään makauksista Ramon mielestä kiinnostavampia, sillä ylikävely ja hätäinen tassun huitaisu ei taida ihan riittää makauksen osoittamiseksi.

Vappupäivänä tehtiin talvikauden jälkeen ensimmäinen rally-tokon rataharjoitus, jossa sitten iski tietoisuus siitä, että olin ilmoittautunut Ramon kanssa seuraavana päivänä eli tänään pidettävään rally-toko kilpailuun. Kylttejä ihmetellessä tuli taas kerran pyhästi vannotua, että ei ikinä enää näin, joku tolkku pitäisi näissä minunkin touhuissani olla, mennä nyt ilmoittautumaan kilpailuun lähes harjoittelematta. Syvähengittely ja huumori loivensivat paniikkia ja sitä paitsi ollaanhan me harjoiteltu rally-tokon yksittäisiä liikkeitä, ei vaan oltu tehtyy rataa! Sen verran oli sentään ollut ilmoittautumishetkellä järkeä päässä, että ilmoittauduin mölliluokkaan. Kilpailupäivänä eilisestä paniikista oli onneksi vain rippeet jäljellä ja kilpailusuoritukseen lähdettiin hyvällä asenteella. Tuloksena 98 pistettä, aika 1:45:38 ja sijoitus 4. Virhepisteistä toinen tuli Ramon kyltin nuuhkaisusta (oli vissiin ihan pakko) ja toinen merkinnällä puutteellinen yhteistyö (kyltiltä nro 2. kyltille nro 3. siirryttäessä jokin kiinnosti ja Ramo lähinnä kulki vierelläni, mutta ei seurannut saati pitänyt kontaktia). Tuomarin kommentti arvostelulomakkeella: "Hieno suoritus!"

Ei kommentteja: