lauantai 8. toukokuuta 2010

Treenausta ja terveisiä Frida-äireelle

Maanantain BH-treeni aloitettiin tuomarille ilmoittautumisella, minkä jälkeen kahlattiin läpi BH-kaavio, lisäksi tehtiin henkilöryhmä, vauhtiluoksetulo ja treenattiin paikallaoloa häiriön alla. Virittelin Ramoa ilmoittautumiseen muutamalla lyhyellä seuruutuksella. Ilmoittautuminen meni ok, mutta palkkasin suht tiheästi perusasennosta - tyyliin kiva mennä tuomarin eteen istumaan ja nameja syömään. Kaaviossa palkkasin Ramoa nameilla hyvästä seuruupaikasta ja katsekontaktista. Askellajin muutokset menivät ok, mutta käännökset voisivat olla jyrkempiä. Vauhtiluoksetulon tein samoin kuin omatoimitreeneissäkin eli palkkasin lelulla taaksepäin. Paikallaolossa Ramo nousi kerran seisomaan, mutta ei liikkunut. Omatoimiharjoittelussa panostetaan lähiviikkoina eniten paikallaoloon erilaisten häiriöiden alla ja onnistuneista suorituksista superpalkka - kotona tehtävissä harjoituksissa haetaan paikallaoloon kestoa ja rauhallista mielentilaa.

Keskiviikkona treenattiin vaihteeksi henkilöjälkeä. Ramon jälki alkoi noin 30 metrin suoralla osuudella (vastatuuleen), josta 90 kulma ja noin 100 metriä suoraa (sivutuuleen). Pitkällä suoralla kaksi rasiaa (piilotettuna) ja loppupalkka. Lähetin Ramon lähes kohtisuoraan jäljelle - hyvä jäljen nosto, vauhdikas ja tarkka jäljestys (vastatuuli). Kulma tarkasti (ei ylitystä - vastatuuli). Pitkän suoran jäljesti matalalla nenällä, ajoittain hieman jäljen sivussa (sivutuuli), toinen rasioista jäi ilmaisematta, vaikka Ramo oli siinä kohdin lähes jäljen päällä. Jäljen loppupalkkana vetorasu, jonka malttoi (ihme) ilmaista rauhallisesti ja odottaa luvan - vapaaseen "ilmaisuun" - wau! tän mää tunnen, tää on mun! Ennen kotiin lähtöä tehtiin vielä pienet "tottis-sulkeiset" lyhyitä seuruupätkiä käännöksillä, perusasennossa oloa, jääviä liikkeitä (istuminen ja maahan meno) ja tuomarille ilmoittautuminen. "Tuomarina" toimi Ramolle tuttu (ihku)henkilö, joten oli "pörröpäällä" täysi työ yrittää pysyä kuosissa, mutta kyllä se ihan oikeasti yritti.

"Onks ny hyvä, täh?!"

Perjantai-iltana tehtiin nopea "sukellus" agilityn saloihin vesikoirien omatoimivuorolla. Vuoro oli ryhmän ensimmäinen ulkovuoro ja teimme viidestä hyppyesteestä, kahdesta putkesta ja kepeistä koostuvaa rataa. Radan alun välistäveto (kaksi rinnakkain olevaa hyppyä) ja ohjaus putkeen menivät kohtuullisesti, mutta ... Putken jälkeen koira tuli ohjata viistosti vasemmalla oleville kepeille. Jouduin hidastamaan putkesta täysillä ulos ampuvan Ramon vauhtia tosi paljon, jotta sain Ramon hakeutumaan kepeille oikein. Kepeiltä jatkettiin suoraan edessä olevalle hypylle ja siihen olisi pitänyt saada tarkka ohjaus jo ennen hyppä, jotta koira olisi laskeutunut mahdollimman lähelle esteen taakse. Ohjaukseni oli myöhässä ja jotain sinne päin hosumista, joten Ramo laskeutui aivan liian pitkälle hypyn taakse, joten jatkettiin hypyltä "kunniakierroksella" putkelle. Putken jälkeen kiihdytys kahdelle hypylle. Radan lopussa olisi tarvittu sitä irtoamista, jota jokin aika sitten onnistuneesti harjoiteltiin, mutta joka tällä kertaa oli niin koiralle kuin ohjaajallekin "rakettitiedettä".

Tänään onkin sitten paikallaolo-harjoitusta lukuun ottamatta otettu harjoittelurintamalla rennosti. Kohtalaisen viileää ja sateista kevätsäätä uhmattiin juoksulenkillä ja muutoin on vaan oltu tekemättä yhtikäs mitään. Ai niin, ne Ramon terveiset Frida-äireelle.


"Frida-äireelle terveisiä! Mä oon yhtä lutuunen kun piänenä. Enimmäkseen oon pruukannu olla kiltti, mutta joskus tulee oltua vähä hotales ja huuriton."

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset välitetty, Frida makoilee tuolin alla vieressäni, kuten aina ja ottaa terveiset tarkkaavaisena vastaan. On muuten äireellä ja pojan klopiilla palajo yhteistä tuos ilmehes.