sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Agilityn ryhmäharjoitus vko 11

Kulunut viikko oli kaikenlaisen harjoittelun suhteen agilityn ryhmäharjoitusta lukuun ottamatta hiljaiseloa. Syynä omat työkiireet. Ramon hoidossakin piti turvautua muiden apuun. Hyvin viikosta kuitenkin selvittiin, kiitos apujoukkojen.

Agilityn ryhmäharjoituksen teema olivat valssit. Harjoitus tehtiin ympyrän muotoon rakennetulla radalla, jonka ulkokehän muodostivat hyppyesteet ja putki. Ympyrän keskellä oli muurin "sivutolppa". Ohjaaja lähetti koiran ympyrän keskeltä putkeen, joka oli u-muotoinen eli koira tuli ulos putkesta ympyrän keskiosaa kohden, jonka jälkeen se tuli ohjata kiertämään keskellä oleva "tolppa", josta jatkettiin valssiohjauksilla ympyrän kehällä oleville hyppyesteille tehden jokaisen hyppyesteen välissä "keskitolpan" kierto. Osa ympyrän kehällä olevista esteistä hypättiin edestäpäin ja osa takaa kiertäen. Ohjaajan tuli pysyä suurin piirtein ympyrän "keskitolpan" ja ulkokehän puolivälissä.

Tuossa harjoituksessa olisi periaatteessa voinut ottaa ns. lentävän lähdön, mutta otin kuitenkin aloituksen paikallaolosta. Tosin irtosin Ramosta vain kahden askeleen päähän. Tällä kertaa vesseli "tanitti" viikset väristen aloillaan ja irtosi putkeen vasta käskystä. Ramo kiersi "keskitolpan" todella tiukoilla käännöksillä ja irtosi epäröimättä hyppyesteille. Luki ohjausta ja kääntyi yhtä hyppyä lukuun ottamatta siivekkeitä hipoen oikeaan suuntaan. Oma ohjaus pysyi kohtalaisen hyvin koossa koko harjoituksen ajan ja vaikka vauhti oli kovaa, maltoin ohjata loppuun asti, enkä sortunut vain huitomaan. Hyvä suoritus meiltä, josta toki löytyi paljon parannettavaakin, kuten esimerkiksi Ramon hyppytekniikka (Ramo ei etenkään kovassa vauhdissa osaa koota itseään hyppyyn ja se ponnistaa monesti aivan liian kaukaa tai heittää hypätessä takajalat korkealle ilmaan.) ja ohjaukseni olisi saanut olla vielä selkeämpää.

Toinen harjoite oli edellisen kopio, mutta toiseen suuntaan. Aloituksen otin taas paikallaan olosta. Aloitus ok, mutta oma asenne tekemiseen ei ollut läheskään samaa luokkaa kuin ensimmäisellä kerralla. Mikä näkyi kolmena ohjausvirheenä, jotka Ramo puolestaan plokkasi tarkasti. Homma meni siis vähän huitomisen puolelle, jonka seurauksena sähellys (steppaus) yhdessä "keskitolpan" kierrossa, yhdellä hyppyesteellä laskin ohjaavan käden liian aikaisin (kielto) ja yhdeltä hyppyesteeltä Ramo oli huolimattoman ohjaukseni seurauksena kääntyä väärään suuntaan.

Omatoimisesti tein pujotteluharjoitteen. Kaikissa toistoissa lähetys paikallaolosta. Kolmessa ensimmäisessä toistossa lähetys suoraan kepeille siten, että jätin Ramon odottamaan noin neljän metrin päähän. Toisessa toistossa varasti, mutta apuohjaajan merkistä ehdin palauttamaan ennen kepeille pääsyä. Nyt otti palautteen tosissaan, eikä kokeillut varastamista uudestaan. Kahdessa toistossa lähetys kepeille siten, että jäin itse taakse. Keppien aloitukset ok ja pujottelu oli Ramon osaamistasoon nähden keskittynyttä, mutta vauhdikasta. Harjoitusten loppuun otettiin pari paikallamakuun harjoitusta, jotka molemmat ok. Toisesta suorituksesta tuli Ramolle vahingossa "ylikurssisuoritus", kun lähdin mitään ajattelematta avustamaan treenikaveria keinulla. Taisi olla omat aivot "narikassa", mutta onneksi tuo "vesseli" malttoi yllättävistä käänteistä huolimatta pysyä aloillaan, hieno suoritus Ramolta, tyhmä veto minulta.

Ei kommentteja: