lauantai 27. maaliskuuta 2010

Agilityä ja tokoilua

Agilityn ryhmäharjoitus vko 12. Ryhmäharjoituksessa oli suhteellisen haastava rata, jossa hyppyesteiden ja putken lisäksi muuri ja pussi. Meillä jännitysmomenttina tuttuun tapaan radan aloitus. Tein vuoroa odotellessa viereisellä tyhjällä kentällä lämmittelyn yhteydessä paikallaoloharjoituksia siten, että vapautin hyppyesteelle. Ensimmäisissä toistoissa Ramo odotti vapautusta jopa rauhallisen oloisena, mutta muutaman toiston ja vetoleikin kuumentamana, paikallaan pysyminen oli siinä ja tässä, mutta pysyi, eikä lähtenyt ennen sanallista lupaa. Ennen ratavuoroa reipasta kävelyä ja rauhoittuminen. Rataharjoituksen aloitusten suhteen olin etukäteen päättänyt, että olkoon kuinka älytöntä tahansa, niin yhden varastamisyrityksen saa anteeksi, mutta toisesta lähdetään kotiin.

Olen onnistunut luomaan aloituksista varsinaisen trillerin. Aloitukseen mennessä omat tunnelmat on kuin venäläisen ruletin pelaajalla, jäykin jaloin ja hengitystä pidättäen teputtelen aloituskohtaan. Siinä sitä sitten tuijotetaan hetki toisiamme kuin lännen leffojen pyssysankarit, että kumpi "vetää" ensin. Noita Nokinenää lainaten "Voi tikkerperin, tikkerperin, tikkerperi, nii!" No, tällä kertaa rataharjoituksen aloitusten saldona oli neljä onnistunutta aloitusta ja yksi varastaminen. Ihan hyvä suoritus. Erityisen hienoa oli se, että Ramokin teki töitä aloitusten suhteen, se varasti tokassa aloituksessa, mutta otti huomauksen sen verran tosissaan, että tassut pysyivät lopuissa aloituksissa kentän pinnassa.

Ratasuorituksista ei ole erityistä raportoitavaa. Jostain syystä muuri tuotti ongelmia (Ramo ei oikein saanut koottua itseään hyppyihin ja niistä tuli aivan kummallisia loikkia - mietin myös lihaskireyttä - yritin hieroa ja venytellä huolellisesti kotona). Muurilta piti tehdä leijeröinti-ohjaus (tuosta termistä en ole varma) pussiin. No, jos Ramo edellisessä harjoituksessa "leijeröi" puoli kenttää, niin tällä kertaa oli irtoamisen suhteen toinen ääripää. Rataosuutemme jälkeen tehtiin vielä omatoimisesti pujottelu-harjoite (jättäydyin hieman taakse tarkoituksena vahvistaa itsenäistä kepeille menoa) ja kontakti-harjoite (tarjoaa nyt jostain syystä maahan menon alastulolle) sekä puomi (liinassa - tarjosi maahan menon alastulolle).

Perjantaina oli vuorossa vesikoiraryhmän harjoitukset, jossa teemana tokon kokeenomaiset suoritukset. Harjoitus oli samalla, ainakin tällä erää, ryhmän viimeinen yhteinen hallivuoro. Harjoitus aloitettiin ryhmäliikkeellä (paikallaan makuu). Menin Ramon kanssa mukaan, vaikka emme ole paikallaan makuuta ryhmässä pitkään aikaan päässeetkään harjoittelemaan. Kesto 2 minuuttia ja muutamaa viereiselle agilitykentälle tehtyä vilkuilua lukuun ottamatta ok suoritus. Kokeenomaisena liikkeenä tehtiin ensin vapaana seuraaminen (käännökset oikeaan ja vasempaan sekä täyskäännös) Sannan käskyttäessä ja naksuttaessa. Huomioita seuraamisesta; Ramo jäi välillä hieman taakse, ei edistänyt, eikä poikittanut, vasemmalle käännyttäessä takapään hallinnassa parannettavaa. Oma liikkuminen reippaammaksi, turhat hidastukset pois ja käännökset paremmiksi (hartialinja). Toisena kokeenomaisena liikkeenä tehtiin luoksetulo. Vauhti on kohdallaan, mutta eteentulo vaatii vielä työstämistä, vaikka "orava-asennosta" onkin päästy "laitan tassut sun kenkille -asentoon". Lisäksi tarvitaan malttia edessä olemiseen, muutaman sekunnin rauhoittuminen, ennen sivulle käskyä. Duracell on nimittäin alkanut loikata edestä sivulle, kun on omasta mielestään siinä jo "ikuisuuden" mitään tekemättä "tanittanut". Edellä mainitujen suoritusten lisäksi saatiin nauttia ryhmäharjoitusten muistakin eduista eli päästiin testaamaan luoksepäästävyyttä. Ramolla se tarkoittaa malttia olla loikkaamatta "tuomarihenkilön" syliin. Istuminen oli ihan tasan ylikurssisuoritus, mutta neljä tassua maassa -suoritus saatiin namiavusteisesti joten kuten aikaiseksi, ehkä pitäisi tuotakin asiaa harjoitella. Muilta osin käytettiin harjoitusaika lähinnä ihan vaan olemiseen ja leikkimiseen.

Tänään päästiin harjoittelemaan Sarin ja Amin kanssa. Molemmilla koirilla teemana paikallaan makuu häiriön alla ja seuraaminen. Paikalla makuu onnistui Ramolta tällä kertaa loistavasti, elekieli vaikutti välillä jopa siltä, että "äijä" ihan oikeasti ottaa rennosti ja vähät välittää ympärillä hääräävästä koirakosta, ei sentään heittänyt kyljelleen maate. Seuraamisessa Sarin mukaan paikka ok, mutta minulla liikkuminen ajoittain turhan hidasta. Kontakti Ramolta seuraamisessa välillä tipahti, mutta korjasi ilman huomautusta ja taisin onnistua siitä suht heti palkkaamaankin. Harjoitusten loppuun pallohulluttelua sekä vapaata ulkoilua ja lumisukelluksia.

Ei kommentteja: