tiistai 25. elokuuta 2009

Kontaktit uusiksi

Agilityn kontaktiesteiden alasmenokontaktien suorittamisen opettaminen Ramolle on ollut minulle jotenkin mysteerinen juttu. Onneksi saatiin Eeva tarkistamaan tilanne ja aloitettiin alasmenokontaktien opettelu oikeastaan uudestaan alusta. Valittu opetusmenetelmä on nyt ainakin ohjaajalle selkeä, mikä toivottavasti johtaa harjoittelun myötä myös tuloksiin.

Maanantaina tehtiin canicross-treeni. Alkulämmittelynä ensin reipasta kävelyä ilman vetonarua noin 2 kilometriä. Juoksuosuus noin 1,5 kilometriä tasavauhtista juoksua hiekkatiellä. Jäähdyttelynä reipasta kävelyä vetonarussa noin 1 kilometri. Ramo alkaa pikku hiljaa oppia säilyttämään rytmin ja vedon myös reippaassa kävelyssä. Canicrossailun lisäksi tehtiin illalla vielä pieniä nopeita toko-harjoituksia, kuten perusasentoa, luoksetulon eteenistumista ja noutamista.

Tänään tiistaina käytiin harjoittelemassa omatoimisesti alasmenokontaktia ja pujottelua (6:lla kepillä,verkot alussa ja lopussa). Kontaktien opettaminen muuttui huomattavasti mielekkäämmäksi, kun tietää mitä, miten ja miksi tekee. Tein 3 x 4 toistoa. Uuden opetusmentelmän ansiosta alasmenoihin tuli aikaisempaa enemmän vauhtia ja pysähdyksiin säpäkkyyttä. Koetin olla mahdollisimman tarkkana pysähdysten oikea-aikaisessa palkkaamisessa (etujalat maassa). En vaatinut markkerille nenäkosketusta. Kolmessa toistossa Ramo eteni markkerilla todella vauhdilla ja pysähdyksessä toinen takajalka tipahti kontaktipinnalta, palkkasin siitä huolimatta. Kontaktilta poistuminen vasta käskystä tulee todennäköisesti olemaan meille se valtavasti harjoittelua vaativa asia. Nyt vapautin lähes saman tien.

Pujottelu-harjoituksessa tehtiin 6 toistoa. Lähetykset kepeille eripituisista etäisyyksistä ja erilaisista kulmista, yksi avokulmasta. Ramo haki kaikissa toistossa aloitukset oikein ja pujottelukin sujui tasaisella rytmillä ja kohtalaisen nopeasti. Harjoitusten lopuksi käytiin vielä kentällä tekemässä lähtölupa-harjoitus. Tein alkuun kaksi odotusta (pysyi paikallaan, josta kävin palkkaamassa) ja vapautin kolmannella kerralla hyppyesteelle ja vetoleikille. Vetoleikistä nopeasti lähtöpaikkaan ja uudestaan odotus, missä varasti käsiliikkeestä. Ehdin pysäyttämään ennen hyppyä. Palautus lähtöpaikkaan ja uudestaan odotus (pysyi paikallaan, josta kävin palkkaamassa). Seuraavasta toistosta vapaustus hyppyesteille ja putkeen. Hurja vetoleikki, josta selvästi kuumennut Ramo lähtöpaikkaan ja uudestaan odotus (pysyi paikallaan, josta kävi palkkaamassa). Seuraavasti toistosta vapautus hyppyesteelle ja putkeen. Päätteeksi hurjaakin hurjempi vetoleikki, josta Ramo sai selviytyä voittajana.

Ei kommentteja: