sunnuntai 16. elokuuta 2009

Kaikki hyvä loppuu aikanaan

Kun on kyse lomasta, niin se tuntuu loppuvan ennen aikojaan. Toisaalta on töiden alkamisessa jotain hyvääkin. Sen myötä viikonloput tuntuvat taas ylen juhlavilta, kun saa nukkua hieman pitempään ja tehdä aamutoimet hitaasti ja rauhallisesti. Ramo ja Tahvo-katti tuntuvat myös nauttivan hitaista aamuista, jolloin saa loikoilla ja venytellä kaikessa rauhassa.

Harrastus rintamalla ollaan tehty Ramon kanssa vähän sitä sun tätä. Agilityn omatoimiharjoituksissa on ollut pääpaino pujottelun opettelussa ja lähtöluvan odottamisessa. Edellä mainittujen lisäksi on opeteltu kontaktin alastuloa ja tehty lähtöluvan odottamisharjoitusten yhteydessä satunnaisesti muutamia ohjausharjoituksia hyppyesteillä ja putkella. Omatoimiharjoitusten lisäksi käydään syksyn ajan kerran viikossa ohjatuissa rataharjoituksissa, joissa opetellaan erilaisia ohjaustekniikoita. Eniten treenatuissa asioissa eli pujottelussa ja lähtöluvan odottamisessa on päästy hieman eteenpäin, mutta kummankaan suhteen ei missään tapauksessa olla lähelläkään valmiita.

Jälkiharjoittelussa on työstetty henkilöjäljellä sekä jäljen nostamista että esineiden ilmaisua. Ramon jäljestämiseen henkilöjäljellä alkoi tulla ajoittain innokkuudesta johtuen turhan paljon vauhtia, joten harjoituksissa on kiinnitetty huomiota myös jäljestysvauhtiin. Vauhtia saatiin pois yksinkertaisesti joko jarruttamalla menoa jäljen alussa tai tekemällä kunnon lenkki ennen jäljelle menoa. Verijäljellä on tehty sekä lyhyitä helppoja harjoituksia (yksi kulma) että pidempiä avoimen luokan koejäljen tyyppisiä harjoituksia (kaksi kulmaa). Verijälki-harjoituksissa ollaan työstetty erityisesti makausten merkkausta, koska jälki vetää Ramoa ehdottomasti enemmän kuin makausten tutkiminen. Verijäljellä Ramon jäljestysvauhti on selvästi henkilöjälkeä hitaampaa, mikä on vaan hyvä asia.

Tokoilun suhteen on suurin piirtein vietetty lomaa, jos ei muutamaa mietittyä harjoitusta lasketa lukuun. Harmittaa oma saamattomuus, mutta olen perustellut tekemättömyyttä itselleni sillä, että on turha mennä säheltämään, jos oma "vire" on hukassa. Ehkä into harjoitteluun löytyy töiden alkamisen myötä. Elokuussa onneksi vielä riittää valoisia iltoja.

Ei kommentteja: