sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Mejä-kokeessa 15.5.2011

Osallistuttiin tänään Auran Nuuskut ry järjestämään Mejä-kokeeseen. Ramon koesuoritus ansaitsee kiitoksen, vaikka pisteet eivät ykköstulokseen riittäneetkään. Tällä kertaa emme matkanneet runsaiden riistanjälkien perässä huitsin nevadaan, vaan Ramo palasi riistajälkien tarkisteluista itsenäisesti jäljelle. Mistä olen todella iloinen, sillä uskon sen osoittavan, että Ramo tietää tehtävänsä ja pystyy voittamaan jälkien houkutuksen. Yhden hieman pitemmän tarkistuslenkin johdosta kuitenkin ohitettiin ensimmäinen kulma ja sillä ollut makaus jäi merkitsemättä. Toisen kulman Ramo jäljesti tarkasti ja makauskin tuli hyvin merkattua. Merkkauksen jälkeen Ramo kääntyi vielä katsomaan suoraan tuomariin päin ikään kuin sanoen, notta näikkö sää nyt varmasti, että se on tossa! Jälki kulki koko matkan varsin avonaisessa kangasmaastossa ja aivan jäljen lopussa oltiin niin lähellä tietä, että Ramo bongasi ilmeisesti ensin ilmavainuilla ja sitten silmillä autoni! Auton havaittuaan Ramo katsoi minua hetken hieman hölmistyneellä ilmeellä ja eteni sitten määrätietoisesti autoa kohti. Olin jättänyt auton hieman kauemmas jäljen lähtöpaikasta, enkä tajunnut, että se voisi olla niin lähellä jäljen kaatoa! Ramo ei kuitenkaan mennyt kaadon yli, emmekä ehtineet autolle asti, kun tuomari tuomitsi hukan ja sain palauttaa Ramon jäljelle. Jäljestyksen Ramo aloitti heti kehoituksesta ja eteni suoraan kaadolle. Tuomari oli mielestäni koiraa kohtaan todella reilu, kun tilanteen huomattuaan tuomitsi hukan ja antoi koiralle mahdollisuuden korjata erheensä ja hoitaa tehtävä loppuun asti.

Koesuorituksemme pisteet olivat yhteensä 34 ja tuloksena palkintosija AVO 2. Tuomarin koeselostus oli seuraava: "Koiralle osoitetaan lähtömakaus, se tutkitaan ja ohjatusti matkaan. Työskentely on sopivavauhtista ja maavainuista. Kaikilla osuuksilla tehdään kaksi riistan jälkien tarkastelua ja palataan aina itsenäisesti. Ensimmäinen kulma oikaistaan noin 25 metrillä ja makaus jää merkkaamatta. Toinen makaus merkataan hyvin pysähtyen ja katsotaan tuomaria: "Näitkö?" Kulma pienellä suunnantarkastuksella. 30 metriä ennen kaatoa ilmavainu vie koiran 20 metriä ohi kaadon ja kuono kohti tietä, tulee hukka. Jatketaan puhtaalta ja suoraan kaadolle,se kiinnosti. Harmittava hukka aivan lopussa laskee tänään palkintosijaa."

Kokonaisuutena mukava koeviikonloppu ja jäljelle pääsyä odotellessa tuli tehtyä kahteen otteeseen toko-harjoitukset, joten nyt tätä selostusta näpytellessä jaloissani kuorsaa varsin väsynyt, mutta selvästi tyytyväisen oloinen koira.

2 kommenttia:

Tassunen kirjoitti...

Ja lisää hienoja tuloksia! Onnee Ramppis & Marika!

Marika kirjoitti...

Kiitos Eija. Vaikka jossittelu onkin turhaa, niin näin jälkeenpäin vähän harmittaa jäljen loppuosan tapahtumat, koska ne voi pistää reilusti omaan piikkiin. Seuraavassa kokeessa katson taatusti tarkkaan, minne auton parkkeeraan.