sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Luonnetesti 22.4.2011

Meidän pääsiäisen vietto on ollut harvinaisen koiraharrastuspainotteinen, mutta sitäkin antoisampi. Kiirastorstai-iltana tokoiltiin Hilpi-hallilla ja pitkäperjantaina ohjelmassa oli Ramon luonnetesti. Testipaikalle Huittisiin matkattiin yhdessä Ramon kasvattajan kanssa ja yleisön joukkoon saatiin myös toinen Ramon tunteva henkilö, joten Ramon testausta seurasi itseni lisäksi pari muutakin silmäparia. Testi myös videoitiin, joten pitää katsoa, että saisinko linkitettyä videot blogiin jossain vaiheessa. It-taitoni huomioiden se saattaa jäädä haaveeksi. Testin tuomarina toimivat Sirkka Lempinen ja Jorma Lankinen. Pöytäkirjaan Ramolle kirjattiin seuraavat osasuoritusten arvostelut:

Toimintakyky +1 Kohtuullinen, 15 p

Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, 1 p

Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty, 3 p

Taisteluhalu +2 Kohtuullinen, 20 p

Hermorakenne +1 Hieman rauhaton, 35 p

Temperamentti +3 Vilkas, 45 p

Kovuus +1 Hieman pehmeä, 8 p

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin, 45 p

Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Tulos 172 p ja loppupisteet 172

Itselleni ehdottomasti suurin yllätys oli Ramon palautuminen osasuoritusten välissä, kaikenlaisen säheltämisen vähyys ja se, että se ei missään vaiheessa reagoinut uhkaaviin tilanteisiin heittämällä kunnolla kehiin ns. höntsäysvaihdetta, johon liittyy mielistelyeleet ja hirmuinen "höntsääminen". Kokonaisuutena erittäin mielenkiintoinen päivä, jonka antia pitää vielä rauhassa sulatella suorituksia videolta katsellen.

Lankalauantaina ja tänään ensimmäisenä pääsiäispäivänä nautittiin kauniista ja lämpimästä ilmasta jäljestämällä. Lauantaina tein Ramolle ensimmäisen hieman pitemmän jäljen, noin 510 metriä, kahdella suoralla kulmalla. Ramo jäljesti tällä kertaa todella matalla nenällä ja jälkitarkasti. Ensimmäisen kulman eteni aivan jäljen päällä tehden suoran kulman. Toisella kulmalla ajoi aavistuksen kulman yli, mutta korjasi hienosti takaisin melkein kulmaan. Jäljellä oli vain kaksi esinettä, ruokapalkkarasia hieman piilotettuna jäljen puolivälissä ja lopussa. Tänään ajettiin vieraan henkilön tekemä jälki, jolla neljä esinettä (keppiä) ja lopussa oma rakas piippapallo. Ramo jäljesti taas jälkitarkasti, myös kulmat. Esineet nosti, mutta viimeisellä kepillä oli havaittavissa hieman sellaista "vieläkö näitä sa..tanan keppejä pitää täältä noukkia, ekkö sää niitä ite löydä" asennetta. Ramolle jäljestäminen on selvästi se kova juttu ja esineet ovat toisarvoisia. Olin kuitenkin todella ilahtunut siitä, että kepit nousivat, mikä toivon mukaan on viimesyksyisen "keppiprojektimme" ansiota.

Jäljen perään Ramo teki esineruudun, jossa kolme käyttöesinettä. Ramo irtosi hyvin aivan ruudun takalinjaan, josta löysi ensimmäisen esineen melko helposti ja lähti heti palautukseen. Toisen esineen etsintään meni hieman pitempään, mutta malttoi tarkentaa aivan ruudun oikeassa reunassa olleen esineen rauhassa ja lähti heti palautukseen. Kolmannen esineen paikallistaminen vaati huomattavasti enemmän työtä ja pariin otteeseen meinasi turhautuminen iskeä, mutta pienillä avuilla työsti sitkeästi esineen esille. Nyt laitetaan henkilöjälki ja esineruutu hetkeksi tauolle ja siirrytään seuraavaksi ihmettelemään verijäljen ihmeellistä maailmaa. Huomenna nautitaan kuitenkin pääasiassa auringosta, mitä nyt vähän tokoillaan välillä.

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Vau, onpa velipoika pärjännyt hienosti luonnetestissä! :)

Sanna ja tytöt kirjoitti...

Wautsi, Ramollahan on varsin mukavat pisteet! :)

Kyllä sun nyt vaan pitää rykäistä se tottis valmiiksi ja kokeisiin mars ;)

Noista Ramon pisteistä kyllä tunnistaa sen, siis sillä pienehköllä katsauksella, mitä olen yhteisissä treeneissämme saanut. Kyllä minusta Ramosta, Ziasta ja Lurusta erottaa heti, kuka on saanut 172, kuka 54 ja kuka 123 pistettä XD

Olisikohan se vain minullekin uros seuraavaksi? Kävisikö parempi flaksi luonteen suhteen?

Tassunen kirjoitti...

Vau, hieno tulos! Hyvä Ramo :)

Marika kirjoitti...

Ramo ja emäntä kuittaavat ja kiittävät kommenteista. Kyllä Ramon noista pöytäkirjamerkinnöistä tunnistaa, vaikka olinkin yllättynyt tietyissä osa-alueissa sen käyttäytymisestä. Eniten hämmästytti tietynlainen tyyneys ja palautuminen testin osien välillä, kun tuo mielestäni on kuitenkin sellainen sählä, jolla mopo keulii toisinaan ihan kunnolla.