sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Epävirallisessa toko-kokeessa

Kävimme tänään tekemässä epävirallisessa toko-kokeessa ALO-luokan liikkeet. Teimme liikkeet paikalla makaamista lukuun ottamatta kokeenomaisesti. Paikalla makaamisen teimme "mölli-tyyliin" helpotettuna eli aika oli ALO-luokan kahden minuutin sijaan yksi minuutti. Kokeen tuomaroi virallinen toko-tuomari, joten saimme totuudenmukaista palautetta suorituksistamme. Arvostelulomakkeeseen pisteitä kertyi yhteensä 174, mutta todellisuudessa niitä olisi tullut 159, koska estehyppy meni oikeasti nollille.

Luoksepäästävyys 10. Ramo pysyi perusasennossa ja tarjosi tuomarin lähestyessä oikein tiivistä kontaktia hännän viuhutessa rytmikkäästi puolelta toiselle. Tästä lähtee iso kiitos Eevalle!

Paikalla makaaminen 10. Liikkeen aloittava perusasento oli tällä kertaa suora, joten makuuasennostakin tuli suora. Makuussa Ramo oli ehkä vähän liiankin rennon oloinen, mutta suorituksesta jäi kokonaisuutena juuri sellainen hyvä olo, jota tavoittelinkin.

Seuraaminen kytkettynä 8. Kontakti oli tällä kertaa todella hyvä ja siitä saatiin kehuja. Normaalissa käynnissä ja täyskäännöksessä seuruupaikkakin pysyi suhteellisen hyvänä, mutta rytminvaihdoksissa Ramo teki pienen pompun eteenpäin, jonka seurauksena seuruusta tuli hetkeksi väljää ja poikittaista. Rytminvaihdosten osalta saan katsoa peiliin, koska tein itse rytminvaihdokset valtavan hienolla "tikru-pompulla" höystettynä.

Seuraaminen taluttimetta 8. No, tämä oli pitkälti edellisen uusinta. Että voi ihmistä pomputtaa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10. Tämä oli oikeasti hieno suoritus. Valmistava seuruuosuus oli meidän päivän paras ja Ramo putosi käskystä maahan kuin kivi. Liikkeen loppuun vielä säpäkkä, mutta suora perusasento.

Luoksetulo 8. Luoksetulo oli tuomarin mukaan aina eteentuloon asti kympin luokkaa. Alun perusasento hyvä, odotti rauhassa käskyä, eteni täysillä, mutta jarrutti kuitenkin riittävän ajoissa, että ei törmännyt ja tuli suoraan eteen oikeaan paikkaan, mutta ... liikkeen päättävään perusasentoon Ramo siirtyi näyttävällä "tikru-pompulla" ja siinä me sitten seistiin melkein peput vastakkain.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9. Liikkeen valmistava seuruuosuus oli ok ja jäi käskystä seisomaan. Lopun perusasento jäi tekemättä.

Estehyppy 7,5. Tämä liike olisi ollut oikeasti nolla, kun Ramo ehti ennen liikkeen aloitusta pompata oma-aloitteisesti esteen edestakaisin. No, saimme toisen mahdollisuuden. Siinä Ramo lähti hyppyyn ok, mutta kääntyi melkein hypyn päällä paluusuuntaan ja jäi hypyn taakse poikittain. Lopun perusasento yllättäin pompulla ja vinoon.

Kokonaisvaikutus 9. Tekemisemme oli ollut pompuista huolimatta keskittynyttä ja iloisen näköistä. Kokeesta jäi mukava olo ja virheet me tehtiin niissä kohdissa, joissa meillä oikeasti on eniten parannettavaa. Tyytyväisin olin siihen, että Ramo rauhoittui osasuoritusten välillä ja lähti uuteen suoritukseen innokkaasti, mutta ei kuitenkaan ohjaajan olkapäille kiiveten. Omaan tekemiseen täytyy saada jatkossa enemmän asennetta ja vähemmän pomppua!

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Vau, hieno suoritus!! Kohta sitten vaan viralliseen kokeeseen! :)

Marika kirjoitti...

Mukava fiilis epiksestä jäi ja nyt on taas helpompi jatkaa harjoittelua, kun tietää mitä osa-alueita pitää parantaa. Ehkä me siihen viralliseenkin kokeeseen sitten jonain päivänä uskaltaudutaan.